Sosyal Medya

Coğrafyamız

MusulÂ’a havadan keÅŸif operasyonu

IŞİD’in Türk konsolosluğunu basarak çalışanları rehin almasının ardından Türkiye bölgede keşif uçuşu yapmaya başladı. Bağdat ile koordineli yapılan uçuşların olası bir operasyon için yer tespiti amaçlı olduğu öğrenildi.



Al Jazeera Türk'ün ulaÅŸtığı askeri kaynakların verdiÄŸi bilgiye göre keÅŸif uçuÅŸları ÇarÅŸamba günü baÅŸladı. Diyarbakır 2’nci Hava Kuvveti komutanlığından kalkan keÅŸif uçakları Musul ve çevresinde keÅŸif uçuÅŸu yaptı.

KeÅŸif uçaklarıyla birlikte Batman’daki hava üssünde konuÅŸlandırılan insansız hava araçları da bölgeye gönderildi. Bölgeden alınan anlık görüntüler Türiye'deki merkeze gönderildi ve elde edilen bilgiler BaÄŸdat ile de paylaşıldı. 

Kaynaklar, keÅŸif uçuÅŸlarının Irak hükümetiyle koordineli olarak planladığını ve yapıldığını söylüyor. KeÅŸif uçuÅŸlarının bugün de sürmesi bekleniyor.

Yetkililer keÅŸif uçuÅŸlarının olası bir operasyon için yer tespiti ve operasyon planlaması için yapıldığını aktardı. 

Diyarbakır’daki 2’nci Hava Kuvvet Komutanlığı Türkiye’nin en büyük hava üslerinden biri. Daha çok PKK’ya karşı yürütülen operasyonlarda kullanılan üs son zamanlarda Suriye sınırındaki keÅŸif uçuÅŸlarında da kullanılıyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.